Wonen in Limburg

Al een aantal jaar wordt er gevreesd voor een leegloop uit Limburg en dan met name uit het zuiden. De regio zou niet meer aantrekkelijk zijn voor jongeren, zij krijgen makkelijker een baan in de Randstad en vinden dat daar meer te beleven is. Daarnaast is er sprake van vergrijzing. Dit is duidelijk te zien aan de leerlingenaantallen van basisscholen. Steeds meer dorpsscholen moeten de deuren sluiten, omdat er gewoonweg niet meer voldoende leerlingen zijn om een klas mee te vullen. Met behulp van een campagne is geprobeerd om met name Zuid-Limburg weer aantrekkelijk te maken. Er wordt ingespeeld op de ruimte, de natuur en de rust. Uiteindelijk is de leegloop niet zo dramatisch gebleken als gedacht. Wonen in Limburg is namelijk ook erg fijn, doordat je centraal woont bij de grensregio's, er is genoeg ruimte en mensen kunnen genieten van de bourgondische levensstijl.

Voordelen van wonen Limburg

Als je op zoek bent naar een rustige, groene omgeving met voldoende voorzieningen, dan is Limburg iets voor jou. Limburg wordt vaak onderverdeeld in drie regio's: noord, midden en zuid. Iedere regio heeft zijn eigen charmes. In Noord-Limburg kun je kiezen voor een van de kleinere dorpjes, waar gezelligheid en sfeer voorop staat. Een echt veendorp is bijvoorbeeld America, waar Rowwen Hèze vandaan komt. De belangrijkste Noord-Limburgse stad is Venlo, dat met de grote logistieke bedrijven en veiling Zon Fruit & Vegetables zorgt voor veel werkgelegenheid. In Midden-Limburg, onder de gemeente Peel en Maas en Beesel, vind je Thorn, ook wel het witte stadje genoemd door de vele witte huisjes. In Zuid-Limburg waan je je al helemaal op vakantie. De glooiende heuvels bieden vaak een prachtig uitzicht. Daarnaast zijn er verschillende grotere steden, als je meer houdt van wonen in een drukkere omgeving. Tips:

Winkelen in Limburg

Als je even genoeg hebt van de natuur, zijn er genoeg mogelijkheden om te gaan winkelen in Limburg. In alle regio's zijn er een aantal steden die tijdens een vakantie of dagtochtje naar Limburg zeker niet mogen worden overgeslagen. Hier kun je de bezienswaardigheden gaan bekijken, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om gezellig een da

Lees meer...

Omgeving Limburg

Veel mensen kiezen ervoor om in Limburg te gaan wonen of op vakantie te gaan, door de mooie omgeving. Er is genoeg te doen en te zien. Wanneer je voor de Zuid-Limburgse heuvels kiest, lijkt het vaak net alsof je duizenden kilometers van huis bent. Hier lees je alles over de omgeving van Noord-, Midden-, en Zuid-Limburg.

Omgeving van L

Lees meer...