Winkelen in Limburg

Als je even genoeg hebt van de natuur, zijn er genoeg mogelijkheden om te gaan winkelen in Limburg. In alle regio's zijn er een aantal steden die tijdens een vakantie of dagtochtje naar Limburg zeker niet mogen worden overgeslagen. Hier kun je de bezienswaardigheden gaan bekijken, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om gezellig een dagje te shoppen.

Winkelen in Limburg bij de grote ketens

Als je steden zoekt, waar je je slag kunt slaan bij de grote winkelketens als H&M, Vero Moda en WE, dan moet je zeker naar Venlo, Heerlen of Roermond. Venlo heeft een gezellig stadscentrum en is zelfs bekroond tot de beste binnenstad 2013-2015. De winkels aan de relatief nieuwe Maasboulevard zijn zeven dagen per week geopend. Ook in de rest van het centrum kun je uitstekend slagen. Als je op zoek bent naar iets voor in en om het huis heeft Heerlen een uitgebreide Woonboulevard. Hier vind je bijvoorbeeld Ikea, Jysk en Carpetright. Roermond staat natuurlijk bekend om de Designer Outlet, waar je de meest luxe merken vind voor aantrekkelijke prijzen. Daarnaast kun je ook in de binnenstad zelf goed winkelen.

Shoppen in Limburg in Maastricht

Als je nog iets verder afzakt naar het zuiden beland je in Maastricht. Door de chique uitstraling van de stad, hebben de luxere merken ervoor gekozen zich hier te vestigen. In de Wycker Brugstraat, die loopt van het station naar het centrum, kom je bijvoorbeeld leuke, unieke boetiekjes tegen. Hetzelfde geldt voor de Rechtstraat, ook gelegen in het gezellige wijkje Wyck. In het stadscentrum zelf vind je de Bijenkorf en ketens als H&M, Mango en Zara. Bij een bezoekje aan Maastricht mag zeker de boekhandel gevestigd in de Dominicanenkerk niet worden overgeslagen. Bij Blanche Dael kun je terecht voor heerlijke koffie, thee, pinda's en andere lekkernijen. De geuren komt je buiten al tegemoet!