Onderwijs in Limburg

Naast bedrijven die zich in Limburg vestigen, zijn er ook diverse opleidingen te vinden. Mbo'ers, hbo'ers en universitaire studenten kunnen hier terecht. Door passend onderwijs aan te bieden (passend bij de bedrijven in Limburg) probeert de provincie de studenten aan zich te binden. Nu is komt het vaak voor dat afgestudeerden ergens anders op zoek gaan naar een baan, bijvoorbeeld in hun geboorteregio. Hier lees je alles over opleidingen in Limburg.

Onderwijs in Limburg: mbo- en hbo-opleidingen

Iedere Limburgse regio heeft een aantal mbo-opleidingen. Je kunt kiezen uit de volgende instellingen: Arcus Collece, Leeuwenborgh Opleidingen, Gilde Opleidingen en OPB. Hier worden opleidingen aangeboden van Lasser tot Verpleegkunde en Autotechnicus. Er is slechts één hbo-onderwijsinstelling te vinden in Limburg, maar ook deze biedt verschillende opleidingen aan. Op Zuyd Hogeschool kun je kiezen uit 37 bacheloropleidingen, variërend van Bedrijfseconomie tot Logopedie en Theater. De campussen liggen allemaal in het zuiden van Limburg, namelijk in Heerlen, Maastricht en Sittard. Met een van deze opleidingen in Limburg ben je verzekerd van onderwijs van uitstekende kwaliteit.

Volg een opleiding in Limburg aan de Universiteit Maastricht

Een van de jongste universiteiten van Nederland is Universiteit Maastricht (1976). Door het internationale karakter van de universiteit, wordt ook de naam Maastricht University gebruikt. Je kunt hier bijvoorbeeld Psychologie, Geneeskunde, Rechten en International Business studeren. Een groot aantal studenten komt niet uit Nederland, maar uit Duitsland en België. Uniek aan deze universiteit is dat ze werken met probleemgestuurd onderwijs (PGO). Er zijn meer werk- dan hoorcolleges, waarbij de studenten geacht worden actief mee te doen.

Stage lopen bij bedrijven

Naast opleidingen zijn stage plekken ook erg belangrijk voor het onderwijs. Via Limburgse bedrijven zijn er een groot scala aan mogelijke stage plekken voor handen. Er zijn vele plekken waar je mogelijke stageplaatsen in Limburg kunt vinden. Enkele uitgelichte stage mogelijkheden:

Dit fashion & kleding portaal portaal biedt stageplekken voor mode gerelateerde opleidingen, met name op gebied van bloggen & marketing: voor een copywriter stage als fashion blogger bij Youstyle

Stage HBO marketing & communicatie voor en tijdens het kerstpakketten seizoen: Stage HBO marketing & communicatie van Kerstpakketten tip.