Omgeving Limburg

Veel mensen kiezen ervoor om in Limburg te gaan wonen of op vakantie te gaan, door de mooie omgeving. Er is genoeg te doen en te zien. Wanneer je voor de Zuid-Limburgse heuvels kiest, lijkt het vaak net alsof je duizenden kilometers van huis bent. Hier lees je alles over de omgeving van Noord-, Midden-, en Zuid-Limburg.

Omgeving van Limburg is ook in het noorden prachtig

Als je houdt van natuur, is Noord-Limburg een regio waar genoeg te zien is. Er zijn verschillende natuurgebieden, waaronder 't Jaomerdal, Kaldenbroek, de Heldense Bossen en Landgoed de Hamert. Ieder gebied is weer anders. In de Heldense Bossen vind je bijvoorbeeld stuifzandheuvels: een levensgrote zandbak! Een ideale plek om kinderen te laten spelen. Kaldenbroek is daarentegen een erg groene regio. Als je het Pieterpad loopt, kom je ook door dit gebied. Omgeving Limburg heeft ook voldoende bezienswaardigheden. In het noorden vind je bijvoorbeeld Kastelendorp Baarlo, het stadhuis van Venlo en het Duits lijntje in Gennep.

Afzakken naar Midden-Limburg

In Midden-Limburg is ook genoeg te beleven. Je vind hier bijvoorbeeld de Groote Peel en het Leudal. Het Leudal staat bekend om de vele beekdalen. Er groeien verschillende soorten planten en dierenliefhebbers kunnen hier vossen, reeën, ijsvogels en bevers spotten. Als je van varen houdt kun je terecht bij Jachthaven Boschmolenplas. Als je liever wil gaan shoppen kun je je ogen uitkijken bij de Designer Outlet in Roermond.

Omgeving Zuid-Limburg

Als mensen aan Limburg denken, zien ze vaak een glooiend landschap voor zich met veel groen. Dit zul je in Zuid-Limburg ook zeker tegenkomen. Het Heuvellandschap gelegen tussen Heerlen en Maastricht heeft verschillende heuvels met als hoogste punt de Vaalserberg (322,7 meter). Ook in Zuid-Limburg lopen diverse wandel- en fietsroutes. In Valkenburg vind je de mergelsteengrotten, en je kunt uitstekend winkelen in Maastricht of Heerlen.