Dagje uit in Limburg

Wil je een dagje uit in Limburg, dan zijn er verschillende mogelijkheden. Om het overzichtelijk te houden, maken we hier een overzicht van uitjes die je met kinderen en zonder kinderen kunt ondernemen. Wij begrijpen dat iedereen namelijk verschillende behoeftes heeft. Er is voor ieder wat wils in deze gevarieerde provincie. Lees snel verder voor alle mogelijkheden.

Dagje uit in Limburg met kinderen

Als je kinderen hebt, is het vinden van een geschikt uitje vaak een uitdaging. Vooral als die kinderen ook nog verschillende leeftijden hebben. Het handigst is iets te kiezen dat geschikt is voor alle leeftijden. Als eerste is er attractiepark Toverland. Welk kind maak je nu niet blij met een dagje uit naar een pretpark? In dit magische park vind je attracties voor de allerkleinsten, maar ook de grotere jeugd kan zich prima vermaken met achtbanen als Troy en de Booster Bike. Een ander leuke dagje uit Limburg is Gaia Zoo in Kerkrade. Sta oog in oog met doodshoofdaapjes en bekijk leeuwen en wolven van dichtbij. In de zomer kun je lekker gaan zwemmen bij een van de plassen in Limburg. Voorbeelden zijn Breebronne, De Schatberg, De Zeekoelen of De Oosterdriessen.

Volwassen (met of) zonder kinderen dagje weg Limburg

Als je niet afhankelijk bent van kinderen zijn er nog meer mogelijkheden voor een dagje uit in Limburg. Denk bijvoorbeeld aan een van de vele musea. In Venlo ligt het Museum Van Bommel Van Dam. Hier zijn regelmatig mooie exposities te zien. Als je van wandelen houdt is de unieke route van het Blotevoetenpad wellicht iets voor jou. Dit pad ligt in Brunssum en kan op blote voeten worden bewandeld. Wat is er nu leuker dan het gras tussen je voeten te voelen en af en toe in een modderplas te stappen! Een andere leuke manier om het landschap te verkennen is per scooter, solex of segway.